Kontakt | Kazalo | LogIn | English
Temida logo

 

Dogodki

Konferenca Mediadoc 2013
24.-25. september 2013

> Vstopna stran > Storitve > IT outsourcing
resitve

IT outsourcing

Zakaj zunanje izvajanje

Zunanje izvajanje storitev (IT outsourcing) je z vidika nenehnega zniževanja stroškov, ki so mu v sodbnem času izpostavljena podjetja, ki se soočajo s kompleksnimi izzivi tehtna odločitev. Investicije v lastno IT in za to potrebno znanje so velike in konstantne ter se morajo hitro povrniti. Rešitev tega problema je storitev IT outsourcing, kar pomeni, da podjetje prenese izvajanje poslovnega procesa ali dela procesa, intenzivno povezanega z IT na zunanjega ponudnika IT storitev.

IT outsourcing

Značilnost IT outsourcinga je tesno sodelovanje med partnerskima podjetjema. V Temidi upoštevamo specifičnost podjetja, kot tudi specifičnost procesov, ki jih kot zunanji izvajalci izvajamo.
Danes ima zunanje izvajanje predvsem strateški pomen, saj podjetju omogoča, da se bolj osredotoči na svoje primarne poslovne cilje. Koristi se kažejo v obliki novih informacijskih rešitev, izboljšani produktivnosti, lažjem dostopu do novih IT, ter strokovnemu znanju v poslovnih procesih in infrastrukturi. Obstajajo trije glavni razlogi, zaradi katerih se podjetja odločajo za IT outsourcing: zmanjševanje stroškov, nove storitve in porazdeljeno tveganje.