Kontakt | Kazalo | LogIn | English
Temida logo

 

Dogodki

Konferenca Mediadoc 2013
24.-25. september 2013

> Vstopna stran > O podjetju > Legenda

Legenda o Temidi

Temida boginja Najprej je bil Kaos. Iz Kaosa sta izšla Mrak in Noč. Noč je rodila Dan in Luč, Spanec in Sanje, pa tudi Smrt, Bolečino in Prepir. Za Kaosom je nastala Gea - mati Zemlja, ki je rodila Nebo (Uran), Gorovje in Morje. Uran je z Geo zaplodil starejši, prvi rod bogov - titane in titanke, med drugim tudi Temido in Kronosa. Slednji je z materino pomočjo opravil prvinsko ločitev Neba in Zemlje. Drugemu rodu bogov je zavladal Kronos: za Prostorom torej zavladal Čas.

Temida je v grški mitologiji najbolj znana po prerokbah in je hkrati poosebljena "božanska ureditev" - je boginja reda, pravičnosti in morale. Je tudi mati boginj naravnega reda, letnih časov in usode. Na pragu tretjega tisočletja nam zgodovina stare Grčije pomeni predvsem skladen odmev olimpskega duha in prometejskega titanstva.

Poimenovali smo se z grškim božanskim imenom Temida. Naše poslanstvo sledi njenemu: vzpostavljamo red in učinkovitost naročnikovega poslovanja in pomagamo pri uvajanju informacijske tehnologije. Izpopolnjujemo zahtevne informacijske sisteme, tako da v računalnike shranjujemo znanje in vedenje človeškega rodu. Ker delamo za ljudi ter sodelujemo z njimi in ne z bogovi, negujemo človeške prijetne in korektne odnose ter poslovno moralo. Z bogovi imamo skupno le željo po dovršenosti.